Kauneus-ja jalkahoitola Vanilla

Omaa aikaa ja hemmottelua Kauneus-ja jalkahoitola Vanillasta

Isonkyrön keskustassa, sillan pohjoispäässä sijaitsevaa Kauneus-ja jalkahoitola Vanillaa pyörittää jo kymmenettä vuotta kosmetologiyrittäjä Pirjo Niemi. Siellä tarjotaan erilaisten hoitojen ja tuotteiden myötä yrityksen sloganin mukaan asiakkaille omaa aikaa ja hemmottelua.

 

”Valmistumisen jälkeen olin palkkatyössä kolme vuotta. Vuonna 2014 Isoonkyröön muutettuani halusin kokeilla yrittäjyyttä, josta olin haaveillut. Päivääkään en ole katunut,” kertoo Pirjo yrityksen perustamisesta ja toivoo, että pystyy jatkamaan yrittäjänä myös tulevaisuudessa: ”Ilman asiakkaita, ei ole hoitolaakaan.”

 

Juhlavuottaan viettävän Kauneus- ja jalkahoitola Vanillan yrittäjä on kokenut kuluttajien ostokäyttäytymisen vaikutukset yritystoiminnassaan epävarmuutta ja haasteita tuovina. ”Kun korona pysäytti maailman, mietitytti hoitolan tulevaisuus. Siitä selvittiin asiakkaiden avulla,” muistelee Pirjo ja jatkaa: ”Myös kuluttajien heikentynyt taloustilanne näkyy nopeasti hoitolassa, sillä näistä palveluista vähennetään ensimmäisenä. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, että stressaavassa ja kuormittavassa tilanteessa parasta apua on rentoutuminen ja hemmottelu.”

 

Yrittäjänä saa ja joutuu haastamaan itseään. ”Koska haluan pysyä asioissa mukana ja ala muuttuu jatkuvasti, käyn säännöllisesti lisäkoulutuksissa,” toteaa Pirjo. Kantapään kautta hän on oppinut, että parhaiten jaksaa, kun pitää itsestään huolta ja järjestää itselleen myös vapaata ja lomaa. ”Olen opetellut jakamaan vastuutakin,” hän sanoo. Tällä hetkellä hoitolassa toimii myös Lotta osa-aikaisena jalkojenhoitajana ja Anna-Riikka kosmetologiopiskelijana.

 

Pirjon mukaan Isossakyrössä on hyvä yrittää. Vasek oli iso apu yrityksen perustamisessa. Yhyres-yhdistys tuki isompia hankintoja pari vuotta sitten. ”Täällä on yrittäjäystävällinen meininki. Koen, että isokyröläiset haluavat pitää oman kylän palvelut ja siksi käyttävät niitä,” hän pohtii ja jatkaa: ”Olen mukana yrittäjien hallituksessa, ja yhteistyössä Isonkyrön kunnan kanssa kuuntelemme yrittäjien tarpeita ja toiveita.” 

 

Teksti ja kuva: Elina Jacklin / Sentra