JV Nortech Metal Oy

Lastuavaa koneistusta kansainvälisesti toimiville asiakkaille

Erilaisia osia, komponentteja ja osakokonaisuuksia teollisuuden tarpeisiin valmistava JV Nortech Metal Oy haluaa olla globaaleilla markkinoilla toimiville asiakkailleen kokonaisvaltainen kumppani. ”Raaka-aineiden hankintaketjut ovat pitkiä, joten toimimme asiakkaillemme lastuavan koneistuksen lisäksi materiaalivirtojen hallinnassa. Teemme hankintasuunnittelua ja varastoimme sekä materiaalia että valmiita tuotteita”, kertoo yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Jari Viertola. Nortechin tavoite on helpottaa pitkäaikaisten asiakkaidensa tuotantoa.

 

Jari Viertola perusti Nortechin vuonna 1996, kun hän alkoi valmistaa koneen osia kotinsa autotallissa päätyönsä ohessa. Pian hänestä tuli kokopäivänen yrittäjä. Muutaman vuoden välein tilaa on tarvittu lisää. ”Tässä lähellä kotia on yritystä kasvatettu. Isokyrö sijaitsee onneksi varsin keskeisellä paikalla”, Jari toteaa. Kunta, Vasek ja Yhyres-yhdistys ovat auttaneet kehityksessä ja investoinneissa. Jarin mielestä on hyvä, että Isoonkyröön perustettiin kehitysyhtiö: ”Sen olemassaolo antaa vahvan signaalin, että kunta haluaa panostaa elinkeinoelämään ja yksityisen sektorin työpaikkoihin.”

 

Nortechia on kehitetty pitkäjänteisesti ja sitkeällä työllä. ”Tavoitteemme on edelleen kasvattaa yritystä, sen liikevaihtoa ja kannattavuutta, jotta asiakkaat voivat luottaa laatuun ja toimitusvarmuuteen, ja jotta työntekijöillä on turvallinen ja pitkäaikainen työpaikka”, kertoo Jari Viertola ja laskee, että yhden työpaikan perustaminen maksaa noin 500 000 €. Riskinottokykyä pitää myös löytyä, sillä konekantaa päivitetään jatkuvasti ja useita tuotantokoneita on kaksin kappalein, jotta tuotantokatkoksia ei synny.

 

Nortechin slogan ja Jarin motto on: Let’s make the future together. Tulevaisuus tehdään yhdessä toimintaympäristön kanssa toimien. ”Toivottavasti töiden ulkomaille vieminen rauhoittuu, ja viimeaikaiset tapahtumat saavat suomalaiset arvostamaan entistä enemmän omavaraisuutta, varautumista sekä kykyä ja taitoa tehdä itse”, Jari avaa slogania.

 

Teksti ja kuva: Elina Jacklin / Sentra