Ellipsi Oy

Sydämen asiana lasten ja nuorten haasteissa auttaminen.

Sydämen asiana lasten ja nuorten haasteissa auttaminen – Ellipsi Oy

 

Kasvamiseen ja elämässä tarvittavien taitojen opetteluun erityistä tukea saa Ellipsistä, jonka palveluita ovat lasten ja nuorten psykoterapia, koulutukset lasten ja nuorten kanssa päivittäin työskenteleville kasvatus- ja opetusalan, sosiaali- ja terveysalan ja lastensuojelualan ammattilaisille sekä lyhytterapeuteille. Lisäksi Ellipsin yrittäjä Maria Matilainen toimii erityisopetuksen toteuttajana kolmessa päiväkodissa. ”Kohtaamisissani haluan olla ennen kaikkea helposti lähestyttävä, käytännönläheinen ja innostava”, kuvaa Maria arvojaan.

 

Ellipsin toiminta käynnistyi helmikuussa 2019, kun Maria oli erityisopettajan töiden ohessa kouluttautunut lasten ja nuorten psykoterapautiksi. Päätoimiseksi yrittäjäksi hän ryhtyi vuotta myöhemmin. ”Lähtö psykoterapiatyöhön oli helppoa, sillä kysyntä on suurta”, Maria toteaa.

 

Muutamassa vuodessa yksilöllinen terapiatyö on vähentynyt ja ammattilaisten kouluttaminen lisääntynyt. ”Koulutuksen kysyntä yllätti. Nyt se vie jo suuren osan ajastani”, kertoo Maria ja jatkaa: ”Koen muutoksen hyvänä, sillä ammattilaisten kouluttamisen kautta pystymme yhdessä auttamaan lapsia ja nuoria enemmän.”

 

Ellipsin kehittäminen jakautuu kahtia. Maria panostaa oman ammattitaitonsa jatkuvaan kehittämiseeen kouluttautumalla. Tällä hetkellä hän opiskelee psykofyysista psykoterapiaa. Toisaalta Maria on rakentanut asiantuntijayrityksensä uskottavuutta ja luotettavuutta eri keinoin. Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa, joista ensimmäisen yhteistyössä toisen psykoterapeutin kanssa. Hän pitää yllä ammatillista somekanavaa ja tuottaa verkkosivustoltaan löytyvään materiaalipankkiin erilaisia työkaluja. Myös yritystoimintoja on järkeistetty.

 

”Tämä työ ei tule valmiiksi, mutta uskon, että koulutusten osuus kasvaa”, pohtii Maria tulevaisuutta. Kolmas kirjakin on lähivuosina tulossa.

 

Marian motto ja vinkki on: Illalla ja yöllä ei kannata murehtia. Rauhallisen aamun jälkeen päivän valossa kaikki järjestyy varmasti.

 

Marian mielestä Isossakyrössä on hyvä yrittää. ”Täällä on kiva yrittäjäyhteisö, ja Isonkyrön Yrittäjät järjestää mukavia yleishyödyllisia iltoja.” VASEK auttoi perustamisvaiheessa muun muassa liiketoimintasuunnitelman kanssa. Yhyres-yhdistyksen Pönkä-tuen avulla toteutettiin yritysvideo.

 

Teksti: Elina Jacklin/Sentra

Kuva: Sanna-Kaisa Mäkelä/Mialo