FysioX

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukena ihmiseltä ihmiselle.

FysioX - Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukena ihmiseltä ihmiselle

 

FysioX alkoi vuonna 2017 tarjota kahden naisen voimin fysioterapia- ja ryhmäliikuntapalveluita. ”Haaveena oli perustaa paikka, jossa tuettaisiin asiakkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia, ja jossa itse voisi työskennellä täysin omien arvojen mukaisesti. Paikka, jonne olisi helppo mennä omana itsenään, ja jossa voisi kokea tulevansa aidosti kuulluksi ja kohdatuksi kehon haasteiden kanssa”, kertoo fysioterapeutti-yrittäjä Satu Latvala.

 

Vuonna 2019 FysioX avasi kuntosalin tukemaan aktiivista kuntoutusta ja liikunnallista elämäntapaa. Samaan aikaan aloittivat myös ensimmäiset ulkopuoliset työntekijät ja ammatinharjoittajat. Asiakaskunnan kasvun myötä FysioX työllistää tällä hetkellä yrittäjän lisäksi neljä ammatinharjoittajaa ja yhden osa-aikaisen työntekijän.

 

FysioX:n hyvinvointi- ja liikuntapalveluita kehitetään kysynnän mukaan, sillä varsinkin työikäiset tarvitsevat entistä enemmän keinoja palautumiseen ja itsestä huolehtimiseen. ”Ihminen on kokonaisuus ja etenkin stressi vaikuttaa paljon myös kehon fyysisiin oireiluihin. Fysioterapian jatkuvan oppimisen lisäksi olemmekin kouluttautuneet myös valmennuspuolelle. Näin voimme tarjota monipuolista ja henkilökohtaista apua pysyvien terveellisten elämäntapojen omaksumiseen”, Satu kuvailee.

 

Voitetuksi haasteeksi Satu nostaa esiin korona-ajan ja hallituksen liikunta-alan yrityksille säätämien epäselvien ohjeistusten tulkinnan. ”Kun ryhmäliikunnat kiellettiin kokonaan, tarjosimme Facebookin kautta live-jumppia ihmisten koteihin”, Satu kertoo.

 

Luota itseesi, tunnista omat vahvuutesi ja keskity niihin, on Satun motto. Aina ei tarvitse mennä epämukavuusalueelle kehittyäkseen, vaan voi keskittyä kehittymään yrittäjänä niissä asioissa, joissa kokee olevansa hyvä ja mukavuusalueella. Kaikkea ei myöskään tarvitse Satun mukaan osata itse. Muiden alojen ammattilaisilta voi pyytää apua yrityksen kehittämiseen ja haastaviin tilanteisiin. FysioX on hyödyntänyt Ely-keskuksen tukemaa konsultointiapua ja ostanut ulkopuolista apua markkinointiin. Vasekin yritysneuvojatkin ovat olleet auttamassa muutoksissa.

 

Satu Latvalan mukaan Isossakyrössä on hyvä yrittää, sillä yrittäjät pitävät yhtä ja kannustavat toisiaan. Kuntalaiset arvostavat yrittäjyyttä ja käyttävät mielellään lähipalveluita.

 

Teksti: Elina Jacklin/Sentra