Arton Auto Oy

Asiakkaiden palvelua ja ketteriä liikkeitä markkinatilanteiden mukaan.

Asiakkaiden palvelua ja ketteriä liikkeitä markkinatilanteiden mukaan - Arton Auto Oy

 

Arton Auto Oy:n toimitusjohtaja Arto Ulvinen aloitti autoalalla vuonna 1986 autojen myynti- ja fiksaustöissä työntekijänä. Vuonna 1988 hän sai ajatuksen omasta käytettyjen autojen myymälästä. Toiminimi muutettiin osakeyhtiöksi ja ensimmäinen vieras työntekijä palkattiin heti seuraavana vuonna.

 

Toimintaa on kehitetty vuosien mittaan autoilevan kansan palvelemiseksi ja kohti täyden palvelun autotaloa.

 

”Vuonna 2002 aloimme toimia Hyundain jälleenmyyjänä ja perustimme Hyundain merkkihuollon sekä autohuollon kaikkien muidenkin merkkien autoille,” kertoo Ulvinen yrityksen toiminnan laajentamisesta uusien autojen myymiseen. Vuosien varrella on otettu lisää myynti- ja huoltoedustuksia: Suzuki (2004), Subaru (2006), Isuzu (2007) ja Renault sekä Dacia (2015).

 

Autoala on aina vaatinut ketterää reagointia muuttuviin markkinatilanteisiin. ”Kaikki lähtee tavoitteestamme palvella asiakkaitamme nopeasti ja hyvin. Asiakastarpeeseen ja uusien autojen pitkien toimitusaikojen johdosta tuomme Euroopasta erittäin laadukkaita käytettyjä autoja,” kuvaa Arto Ulvinen sopeutumista tämänhetkiseen tilanteeseen ja jatkaa: ”Tulevaisuutemme on kuitenkin ekoautoissa ja sähköautotoiminnassa.”

 

”Yrittäminen on ollut - ja tulee olemaan - ylä- ja alamäkeä,” toteaa Ulvinen ja nimeää avaintekijäksi muuntautumiskykyisyyden. Kun kevyt, 15 hengen, organisaatio toimii joustavasti, on Arton Auton liiketoimintaa voitu sopeuttaa aina tilanteen mukaan niin korona-aikaan kuin 1990 markan kellumisen vuoksikin. Välillä on tehty myös pitkiä työpäiviä ja -viikkoja sekä menty asiakkaiden koteihin, kun liikkeessä ei käynyt asiakkaita.

 

Arto Ulvisen mukaan Isossakyrössä on ollut hyvä yrittää:

”Laajentaessamme rakennusluvat ovat tulleet nopeasti kunnalta, ja 2019 VASEK auttoi sujuvasti ja ammattimaisesti investointituen hakemisessa 83 kw:n aurinkopaneeleille.”

 

Teksti: Elina Jacklin/Sentra